Krybdyrshjernen prøver at beskytte dig

Angsten er en snedig modstander. Hvis du vil vinde over angsten må du sætte dig ind i den måde angsten spiller sit spil. Aflure trickene så du kan foretage de rigtige modtræk og ikke ender skakmat.

En af de mest fatale fejl vi ofte begår, når angsten har tag i os er, at vi adlyder de tanker, som kommer direkte fra hjernens angstcenter (krybdyrhjernen).

Det kræver vist en nærmere forklaring:

Vores hjerne består at flere forskellige dele og den ældste del ofte kaldet krybdyrhjernen, er den del som er centrum for frygt, aggression og seksualitet.

Krybdyrhjernens primære formål er at sikre at DU OVERLEVER og det gør den ved at sørge for at du ikke begiver dig ud i noget farligt (læs: nyt) og ALTID gør som du plejer. Det er bl.a. derfor forandringer ofte er meget angstprovokerende.

Desværre så er det sådan, at vores krybdyrhjerne fungerer ret primitivt og let får fejlindlært at noget er farligt.
Og oveni kommer at den er fuldstændig ligeglad med om dit liv bliver elendigt, bare DU OVERLEVER.

Har angsten først fået overtaget, så vil gøre alt for at begrænse din færden. Derfor vil angsten ALTID sige:

“Gør det ikke!”

“Du er ikke parat”

“Vent til i morgen”

Så når du beslutter dig for at gå i gang med at gøre noget ved din angst og arbejde med dig selv, dit liv etc., så sætter du for alvor gang i din krybdyrhjernes frygtstrategier.

Og den sætter alle sejl ind for at få dig til at stoppe ØJEBLIKKELIGT!

Det kan være du mærker det som nye super ubehagelige fysiske symptomer, voldsomt generende tanker eller mærkelige fornemmelser.
Formålet er at få dig til at stoppe og bliver i “sikkerhed”.

Husk: Du vil aldrig nå dertil, hvor angsten siger: “Så nu er du parat, NU kan du starte”. Sådan fungerer vores hjerne simpelthen ikke. Desværre!

I nærmeste fremtid vil jeg udvikle et specifikt online kursus til dig, der lider af angst. Vil du have en email, når kurset er klar, så tilmeld dig mit nyhedsbrev. Det udkommer en gang om ugen, og foruden informationer om nye produkter, indeholder det ofte artikler om angst og OCD samt gode råd, rabatkoder og kampagner.