Kender du det med at tanker eller følelser ender med at styre dagens retning?

Det kan være, at du på forhånd havde en ide eller en plan over, hvad du gerne ville bruge din dag på, men så blev det ikke sådan. Måske var humøret ikke helt til det. Eller måske dukkede der et eller andet op, som satte gang i bekymringerne. Måske begyndte du at spørge dig selv “Hvorfor har jeg det sådan her? “Er der mon noget galt med mig?” eller “Hvorfor dukker der altid noget op? Og pludselig er den dag, som skulle være god, blevet bekymringstung, angstfyldt og drænende.

Når vores umiddelbare tanker og følelser får lov til at tage styringen over dagens forløb, kan det begrænse vores udsyn. Svære følelser har det nemlig med at med at blokere for muligheder. Vi får tendens til at lukke af og blive meget ensporede i vores tankegang.

Dine tanker og føleser behøver ikke styre dig

Tanker og følelser behøver ikke at styre din dag. Vores følelser og tanker har ikke i sig selv i magten til at styre din dags retning. Det kan bare godt føles sådan.

Det er muligt, at du ikke lader dig begrænse af følelserne og bekymringerne, men i stedet betragter tankerne og følelserne som det, de i virkeligheden er: Midlertidige hændelser i din krop og i dit sind.  

Desværre så lader vi os ofte gribe af det umiddelbare, og så kommer vi faktisk til aktivt at fastholde dem i længere tid.

Når du oplever at du bliver grebet af bekymringer og tanker og du måske får lyst til at aflyse dagens program eller bare trække dig helt ind i dig selv, så kunne du starte med at spørge dig selv:

  • Hvilke beslutninger vil jeg blive mest glad for at have truffet i morgen?
  • Kunne jeg tillade mig selv at køre på lidt lavere blus, men stadig holde fast i min plan?
  • Kunne jeg tage til fødselsdag på trods af negative på trods af negative tanker eller følelser, og stadig lytte til interessante samtaler og måske opleve momenter af hyggeligt samvær?
  • Kunne jeg gå en tur i parken på trods af regnen og de negative tanker?
  • Kunne jeg spise en god frokost og lytte empatisk til din partner på trods af negative tanker og følelser?

Når du tillader dig selv at have det som du har det, men ikke lader det sætte retningen for dagen, så åbner du op for mulighederne i stedet for at lukke ned. Du åbner op for muligheden for at flytte din opmærksomhed væk fra tankerne og følelserne og ind i nuet. Og din opmærksomhed er den vigtigste nøgle til at genvinde styringen over din dag.